A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Липоводолинський ліцей
Липоводолинської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

Дотримання академічної доброчесності –запорука якості освітньої діяльності

Академічна доброчесність  є основою  якості освіти. Досягнути високої якості освіти можливо лише створивши середовище відповідальності та чесності. Тому в ліцеї постійно проводяться заходи з дотримання принципів академічної доброчесності. 

10:33 08.11.2023

Передаємо напрацьований досвід

     У рамках проведення тижня навчальних занять із використанням інструментів формувального оцінювання вчителі Молошна В.О, Малиш С.О. та Карпенко Л.В. на своїх  уроках поділилися цікавими ідеями, які допоможуть налагодити ефективну взаємодію зі школярами та урізноманітнити освітній процес. Так під час вивчення теми "Образи природи та ідея її пізнання у творі Ж.Верна “П'ятнадцятирічний капітан” у 6-А класі Валентина Молошна на етапі актуалізації опорних знань використала прийом “Денотатний граф”. Перевіряючи вивчене, учителька застосувала  техніку смайлів - “розумію, частково розумію, не розумію”, також діти використали сервіс https://childdevelor і створили кросворд за темою уроку онлайн. У підсумку виконали вправу  "Плюс - мінус - цікаво"     На уроці української мови у 5-Б класі (учитель Малиш С.О) під час розвитку мовлення, де учні вчилися складати письмовий опис тварини у художньому стилі, було використано мотиваційний прийом "Створи настрій". На етапі вивчення нового матеріалу здобувачі освіти працювали в парах над завданням творчого конструювання, використовуючи техніку "Дві зірки й побажання”, а коли добирали лексичний матеріал до майбутнього твору, то застосували техніку "Мозаїка". У кінці уроку заповнили картки самооцінювання.       Під час вивчення у 5-А класі “Незмінюваних і змінюваних слів” (учитель Карпенко Л.В.) було використано гру “Так чи ні”. Формула гри: учитель загадує  термін, слово з орфограмою, а учні намагаються знайти відповідь за допомогою запитань до вчителя. Також діти працювали на інтерактивній онлайн-дошці Jamboard, адже  урок проходив дистанційно.      У підсумку колеги погодилися з тим, що існує безліч оригінальних ідей для проведення формувального оцінювання, а це  дозволяє не лише перевірити знання школярів, а й стимулювати їх до подальших досягнень.

12:12 07.11.2023

Семінар - практикум

    Забезпечення психологічної стійкості та збереження психічного здоров'я учасників освітнього процесу є головним пріоритетом закладу освіти. Психологічні хвилинки допомагають здобувачам освіти впоратися зі стресом, сприяють зняттю емоційного напруження, відновлення почуття безпеки.     3 листопада працівниками психологічної служби Липоводолинського ліцею для педагогів проведений семінар - практикум "Технології надання першої психологічної допомоги: проведення психологічних хвилинок під час уроків". Вчителі ознайомилися із техніками проведення психологічних хвилинок на різних етапах уроку та практично їх відпрацювали.

10:38 07.11.2023

Впровадження цифрових технологій у початковій школі

     Трансформація освіти та розвиток цифрових технологій у початковій школі представляють собою значущі та важливі процеси, спрямовані на вдосконалення навчання та підготовку учнів до вимог сучасного світу. Саме на засіданні ЦМК предметів початкової школи педагоги обговорили етапи розвитку цифрових технологій у початковій школі та з’ясували,   як швидко та інтенсивно освіта трансформується в сучасному світі під впливом технологій. Прослухавши доповіді колег, присутні прийшли до висновку, що правильне використання цифрових засобів може покращити навчання, зробити його більш доступним та індивідуалізованим, а також підготувати учнів до вимог сьогодення.

16:41 06.11.2023

Дослід. Створи секретне послання.

Під час осінніх канікул учні 3-Б класу досліджували властивості речовин. Діти з цікавістю і великим задоволенням проводили дослід: писали своє секретне слово, використовуючи лимонний сік та молоко. Вони побачили, що під впливом високої температури ці речовини темнішають. Школярі дізналися, що такий метод називається “писати невидимим чорнилом”. Його справді застосовували в історії, коли потрібно було передати таємні послання.

15:56 03.11.2023

Компетентісний урок як інструмент навчання у Новій українській школі

2 листопада 2023 року для педагогічних працівників на базі Липоводолинського ліцею було проведено семінар-практикум “Компетентісний урок як інструмент навчання в Новій українській школі”. На засіданні було обговорено основні принципи та розвиток ключових компетентностей НУШ, ефективне оцінювання учнів та проведення рефлексії, використання інноваційних педагогічних методів. Також педагоги поділилися досвідом з планування та побудови компетентісного уроку.

15:48 03.11.2023

Фотопроект “Кольори осені”

За вікном осінь… Це чудова пора року, яка вражає яскравими барвами та щедрим урожаєм. Наче якийсь художник не пошкодував яскраві кольори та розфарбував все навколо. Свій колаж осінніх фото представили учні 4Б класу Липоводолинського ліцею. Світлини наповнені яскравими кольорами та позитивними емоціями, переконують нас у тому, що українська осінь — дивовижно прекрасна.

15:46 03.11.2023

Який я ерудит?

Осінні канікули – це пора, на яку очікує кожен школяр, адже це перша можливість відпочити у навчальному році. Цікаво та весело було на розважально-пізнавальній грі «Який я ерудит?», яку було проведено у Липоводолинському ліцеї з учнями 4 – А класу.

15:43 03.11.2023

Краса осіннього лісу

Ліс гарний в усі пори року! Але особливою красою можуть похвалитися дерева саме восени. Під час осінніх канікул здобувачі освіти 6-В класу Липоводолинського ліцею вирушили на віртуальну прогулянку до осіннього лісу. Школярі мали змогу помилувалися, що нагадує собою фантастичне царство живої природи, нереальний казковий світ, в якому природа наповнена спокоєм і величчю. Недаремно оспівують красу осіннього лісу поети, пишуть картини художники і складають музику композитори. А учні класу, насолоджуючись яскравими барвами осені, створили фото виставку. Спасибі тобі, осене, за цю красу!

15:42 03.11.2023

Учителі-практики презентували свій досвід

Сьогодні педагогу Нової української школи вже недостатньо просто користуватися комп’ютерною технікою, інтернетом, проходити навчання з використанням інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ). Тепер він зобов’язаний постійно розвивати та удосконалювати інформаційно-комунікаційну компетентність через запровадження цифрових інструментів освітньої діяльності. Саме цьому сприяють засідання ЦМК суспільно-гуманітарних дисциплін, адже під час майстер-класів колеги діляться досвідом опанування різними інформаційними цифровими інструментами. Цього разу вчитель англійської мови Людмила Семеліт розповіла про використання застосунку Liveworksheets, а Лариса Карпенко – Edpuzzle.

21:24 02.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено