A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Липоводолинський ліцей
Липоводолинської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

Практично. Дієво. Своєчасно

    22 березня відбулося засідання ЦМК суспільно-гуманітарних дисциплін на тему “Інноваційні технології як засіб формування загальних та предметних компетентностей”. З доповіддю про інноваційну та експериментальну діяльність педагогів виступив учитель історії та громадянської освіти Микола Грицай. Далі відбувся обмін досвідом з проблеми формування компетентностей між членами циклової комісії. Також на засідання було запрошено заступника директора з навчально-виховної роботи Раїсу Козюру, яка на власних розробках продемонструвала та навчила, як створити конструктор уроку за допомогою  онлайн-інструменту ”Canva”.  Далі вчителі мали змогу  самостійно  попрацювати над  інтерактивними аркушами для занять. Як результат: пояснення та закріплення навчального матеріалу перенесли до віртуального середовища, що, з огляду на сучасні реалії життя, є практичним і дієвим методом.

13:15 22.03.2024

Засідання постійно діючого семінару з проблем інклюзивного навчання

21.03.2024 р. відбулося чергове засідання постійно діючого семінару з проблем інклюзивного навчання. Учасники зібрання розглянули особливості побудови уроку за принципом Coteaching (спільне викладання) в інклюзивному класі. Поділились досвідом ведення документації асистента вчителя, зокрема, про створення портфоліо дітей з особливими освітніми потребами, роботу над індивідуальною програмою розвитку. А також О.М. Шталтовна поділилась враженнями від семінару-тренінгу "Надання послуг психосоціальної підтримки в Сумській області"

12:50 22.03.2024

Виклики цифрового простору

Грамотне та безпечне використання Інтернет-ресурсів є критично важливим для дітей та молоді особливо  під час військового стану. Тому 21 березня на засіданні ЦМК класних керівників у Липоводолинському ліцеї  відбувся круглий стіл на тему «Діти та молодь у цифровому просторі: виховні виклики». Під час засідання класні керівники обговорили вплив цифрового простору на підлітків та небезпеки, з якими можуть зіткнутися люди в онлайн-середовищі.  Соціальний педагог Оксана Кревсун звернула увагу присутніх  на торгівлю людьми під час війни, адже саме збройні конфлікти створюють найбільш сприятливі умови для експлуатації людей. Наприкінці зустрічі практичний психолог Віра Запорожець розповіла про вплив воєнних дій в Україні на психологічне здоров’я дітей, підлітків і дорослих та ознайомила з техніками самодопомоги та  допомоги іншим у стресі. Класні керівники дійшли висновку, що важливо постійно надавати дітям знання та навички, необхідні для життя в складних умовах сьогодення.

12:48 22.03.2024

Ресурсна зустріч "Сила стихії, або швидка самодопомога при стресі"

    Знати про свої внутрішні та зовнішні ресурси дуже важливо, щоб мати можливість використовувати їх, коли це потрібно. Зіштовхнувшись із труднощами необхідно вміти згадати про те, який внутрішній чи зовнішній ресурс може допомогти бути стійким. Саме тому 20 березня для педагогів Липоводолинського ліцею проведено ресурсну зустріч "Сила стихії, або швидка самодопомога при стресі". На занятті говорили про ресурси, які нам дає природа (вода, повітря, вогонь та земля), як їх ефективно використовувати та керувати ними. Завершили заняття вправою на стабілізацію й активацію ресурсів "Дерево підтримки". Учасники заняття отримали не тільки практичний досвід, позитивні емоції, а й гарний настрій на цілий день❤️

12:47 22.03.2024

Реалізація проєкту "Підготовка шкіл до соціальної згуртованості"

У Липоводолинському ліцеї Липоводолинської селищної ради реалізується проєкт "Підготовка шкіл до соціальної згуртованості" за сприяння Фонду Terre des hommes в Україні за підтримки проєкту "EU4ResilientRegions - Програма спеціальної допомоги Україні", що виконуються німецькою федеральною компанією " Deutsche Gesellschaft    fur Internationale Zusammenarbeit" (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини. Для здобувачів освіти проводяться тренінги "Рух, Ігри, Спорт та Креативність. Безпечний простір для дитини". Учні мають можливість вдосконалити особистісні, соціальні, практичні навички. Психосоціальні заняття включають творчі завдання, рухливі вправи, ігри, що сприяє розвитку соціальної активності та згуртованості учнів. Заняття проводяться фасилітаторами проєкту - вчителем фізичної культури Миколою Лиходідом  та практичним психологом Вірою Запорожець.

12:38 22.03.2024

Тиждень поезії "Дім"

    Цього тижня наші неймовірні здобувачі освіти початкових класів долучилися до святкування тижня поезії, який проходить під чарівним і теплим гаслом - “Дім”. 📚🖌

09:30 21.03.2024

#ПІДТРИМУЄМО#ГЕРОЇВ#

     18 березня  розпочалася березнева активність в рамках обласної акції "Підтримуємо Героїв". Завдання березня записати відеозвернення #ПІДТРИМУЄМО#ГЕРОЇВ#   📢 Просимо всіх бажаючих  долучитися та підтримати свого ГЕРОЯ. Акція триватиме до 24 березня. Обов'язкова умова заходу розміщення ролику у фейсбук  #ПІДТРИМУЄМО#ГЕРОЇВ#

09:16 20.03.2024

Ріки незмінно течуть додому

Сьогодні ми відзначаємо 94-й рік від дня народження неперевершеної Ліни Костенко, великої української поетеси. Її творчість завжди була і залишається джерелом натхнення для мільйонів людей. Вона подарувала безліч прекрасних віршів, які глибоко відгукуються в наших серцях. Нехай її слова продовжують надихати кожного на красу, любов і мудрість.

16:06 19.03.2024

Цифрова грамотність сучасного вчителя — вимога часу

У зв’язку зі стрімким ростом цифрової освіти учителю доводиться опановувати нові уміння та способи діяльності в інтернет-просторі. Проблеми, які виникають у ході педагогічної роботи, швидше й ефективніше вирішуються під час комунікації професійної спільноти. З такою метою учителі ЦМК іноземної філології зібралися на засідання з питання підвищення цифрової майстерності. У ході роботи колеги обмінялися досвідом навчання та адаптації вчителя в умовах трансформації освіти. Озвучували думки про вплив цифрових інструментів на розвиток іншомовних навичок учнів. З доповіддю про урок англійської мови в контексті цифрової трансформації освіти виступила Надія Тарасенко. Питання захисту особистої інформації та даних учнів висвітлив Олександр Яковенко.

09:56 19.03.2024

Поезія - це мова всеосяжна

    Поезія здатна охопити усі сфери нашого життя.Мистецтво поетичного слова допомагає формувати, збагачувати внутрішній світ людини, розвиває інтелектуальні, творчі здібностіі, естетичний смак.    Напередодні Всесвітнього дня поезії старшокласники Липоводолинського ліцею провели флешмоб "Поезія- це мова всеосяжна". Декламували улюблені вірші поетів- класиків і сучасних митців слова. Учні усвідомили красу і велич поезії, зуміли передати відчуття авторів і власні емоції.    Сьогодні зворушливі римування допомагають пережити важкі часи. Кожен вірш, кожний рядок, кожне слово- це вже частина Української історії.Лірику, створену українцями у ХХІ ст., вже називають Поезією Вільних. Пишаймося нашою багатою літературною спадщиною, долучаймося до творчості сучасних поетів, бо в поезії знаходимо відповідь на найгостріші й найглибші духовні  питання.

15:03 18.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено