A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Липоводолинський ліцей
Липоводолинської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

Курси за вибором  «Обережність та обачність – помічники мого життя», «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція». 

    Протягом 2023-2024 навчального року  6-8 класи Липоводолинського ліцею працюють за програмами курсу за вибором «Обережність та обачність – помічники мого життя» та «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція».      Програма «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»  спрямована на запобігання й подолання торгівлі людьми як деструкції в розвитку суспільства.      Основними орієнтирами програми є сприяння самопізнанню, самореалізації, самоствердженню і самовдосконаленню особистості; розвиток навичок відповідальної й водночас безпечної поведінки, умінь адекватного прийняття рішень у різноманітних, у тому  числі складних життєвих ситуаціях; визначення та формування громадянської позиції особистості.     Завдання програми курсу  «Обережність та обачність – помічники мого життя»: навчити ліцеїстів бути обачними та вчасно розпізнавати загрози, знати про основні Інтернет-явища, що несуть потенційну небезпеку, уміти захистити себе від таких явищ.     Заняття курсів проводяться в ігровій формі, переважно в режимі онлайн - конференцій.   Для учасників занять надається  аргументована інформація, що сприяє  виробленню негативного ставлення до явища торгівля людьми та водночас позитивної мотивації до його запобігання, формує безпечну поведінку в мережі Інтернет.      Здобуті знання допоможуть ліцеїстам в організації їх режиму дня, дозвілля, реалізації власних інтересів, умінню відстоювати особисті кордони та захищати себе. 

10:03 15.03.2024

«Моя любов, моя висока, не відпускай мене…»

Із метою популяризації творчості Тараса Шевченка з учнями 9-А класу Липоводолинського ліцею був проведений урок-проєкт за інтимною лірикою поета «Моя любов, моя висока, не відпускай мене…», у ході якого старшокласники представили результати досліджень життєвого шляху митця  як звичайної людини, яка мріяла про особисте щастя та сім’ю. На уроці діти  виразно читали та аналізували  поезії Кобзаря.  

12:28 13.03.2024

Як ШІ подружився з поезією Т.Г.Шевченка

   У рамках тижня, присвяченого 210 річниці з дня народження Кобзаря, величної особистості, пророка й поета, учні 10-Б класу спробували візуалізувати рядки поезій Т.Г.Шевченка з допомогою штучного інтелекту. Дослідили, як сучасна нейромережа бачить Шевченкові пейзажі України XIX століття.

17:00 12.03.2024

Творчість Шевченка очима дітей

    Цьогорічні березневі дні в Україні проходять під знаком відзначення 210 річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка - поета, художника, академіка.       У рамках проведення Шевченківського тижня в освітньому закладі організовано виставку стінгазет, плакатів, стендів, присвячених цій знаменній події. Серед представлених робіт - ілюстрації до творів Шевченка, портрети поета. Ці роботи показують сприйняття сучасними дітьми творчості Кобзаря.       Цікавинкою цієї виставки є те, що можна простежити наступність поколінь, адже тут представлені роботи і сучасних ліцеїстів, й учнів, які вже закінчили наш освітній заклад.  Переглянути виставку робіт можна до кінця березня.

16:45 12.03.2024

“Свою Україну любіть...”

    8 березня 2024 року, напередодні відзначення 210 річниці з дня народження Т.Г.Шевченка, учні 10-Б класу віддали шану співцю краси природи України, борцеві за волю українців, щирому патріоту, людині, яка була так далеко від рідного краю, але щиро й палко любила її, яка мріяла дожити останні свої роки в Україні, але так і не дочекалася такого дозволу.

16:20 12.03.2024

European Money Quiz 2024

     European Money Quiz (Європейська грошова вікторина) – це найбільше змагання в Європі з фінансової грамотності серед підлітків віком 13–15 років, започатковане у 2017 році національними банківськими асоціаціями Європи в координації з Європейською банківською федерацією як ініціатива з просування фінансової освіти. European Money Quiz традиційно щорічно відбувається в понад 30 країнах під час Європейського тижня грошей у березні. В Україні European Money Quiz вдруге проходить у межах Global Money Week 2024 за сприяння Європейської банківської асоціації, її учасників, Національного банку України та Незалежної асоціації банків України.       Нещодавно відбувся обласний рівень відбору учасників European Money Quiz 2024, до якого долучилося 363 команди з 24 областей України. Команда нашого ліцею у складі Гришиної Катерини  і Ваглай Дар’ї взяли участь у змаганнях, набравши 9 538 балів. Серед 17 команд області наші ліцеїстки на 7 місці. Вітаємо дівчаток із вагомим результатом і бажаємо успіхів на шляху до досягнення мрій!      Дякуємо організаторам за цікаве та креативне змагання.

16:09 12.03.2024

Тиждень поезії

    З 16 по 24 березня 2024 року Український інститут книги вперше  проводить Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку акцію "Національний тиждень читання поезії". Мета Акції - консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії. Тема Тижня поезії - ДІМ.       Гаслом став рядок із вірша Ірини Шувалової "Ріки незмінно течуть додому". Ця тема стала символом міцних зв'язків з Батьківщиною, попри відстані, із глибокою шаною і любов'ю до тих,  хто береже і відвойовує наші доми й до тих, хто за дім віддав найцінніше. Із гарячим серцем і полум'яною надією до тих, хто повернення додому чекає. Приєднуйтесь до читання поезії, яке буде підтримкою для тих, хто втратив свій дім через війну та переміщення. Україна - це наш спільний дім, і ми разом будемо чекати повернення  тих, хто позбавлений зараз найціннішого.

15:39 12.03.2024

Єднаймо душі словом Кобзаря!

Сьогодні, 9 березня, святкуємо день народження українського поета, письменника, художника Тараса Григоровича Шевченка. У дні потрясінь, війни Кобзар, як ніколи, актуальний. Його слова промовляють до нас із минулого. Сьогодні в його рядках знаходимо силу, віру і наснагу, яку черпаємо для боротьби кожного дня. І міць наша є незворушною: все витримаємо, все переборемо. Поки ми боремось, доти живемо... Здобувачі освіти закладу долучилися до поетичного марафону "Єднаймо душі словом Кобзаря!"

13:34 11.03.2024

Віртуальний Тарас Шевченко

   Цікавим було ознайомлення учнів із офіційною інстаграм-сторінкою віртуального Тараса Шевченка, створеного за допомогою штучного інтелекту. Сьогодні відбувається інтеграція  творчих здобутків українського поета та художника Тараса Шевченка у світ цифрових технологій. Сам проєкт присвячений популяризації багатогранного українського мистецтва. Ліцеїсти уважно слухали, як віртуальний Тарас Григорович розповідає свою біографію, показує намальовані картини та цитує власні вірші. Сторінка ШІ Тараса Шевченка в інстаграмі постійно поповнюється  контентом і пропонує детально дослідити творчу спадщину Кобзаря.

12:02 11.03.2024

Читай, пиши, думай українською

    "Сильна мова- сильна держава"- ці слова впродовж навчального року стали девізом роботи для членів ЦМК суспільно- гуманітарних дисциплін. Для учасників освітнього процесу  Липоводолинського ліцею 11 березня було проведено бліц- опитування " Чи знаєш  ти українську мову?", мета якого- виявити справжніх знавців української мови. Респонденти повторили правила слововживання, наголошення слів, покращили мовленнєву грамотність. Пишаймося мовою, якою складають присягу народові України, якою кожного дня проголошуємо: "Слава Україні!", якою відрізняємось від інших народів світу, зберігаючи унікальні особливості української нації. Запам'ятаємо слова Великого Кобзаря:

10:55 11.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено