A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Липоводолинський ліцей
Липоводолинської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

Шевченко у цифрах

 У рамках Шевченківського тижня в нашому освітньому закладі для учнів 8-11 класів були проведені інформаційні хвилинки "Шевченко у цифрах".  Скільки віршованих творів написав Тарас Шевченко, який його зріст, скільки населених пунктів України носять ім'я Кобзаря, скільки пам'ятників славетному українцю збудовано в Україні та світі?  Відомості про ці та інші факти здобувачі освіти змогли відтворити, використавши "хмаринку чисел". Нова інформація з життя Т. Г. Шевченка викликали велике зацікавлення з боку учнів.

13:15 07.03.2024

Ми тебе не забули, Тарасе!

    9 березня цього року відзначатимемо 210 річницю від дня народження генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка. Великий Кобзар своєю творчістю боровся за свободу та національне визволення України. Зараз наші мужні захисники і захисниці обороняють не лише територію держави, але й відстоюють право бути Українцями - борються за українську культуру, мову, нашу національну ідентичність. Образ і творчість Тараса Шевченка, його пророчі поезії допомагають у цій боротьбі. Бібліотека закладу запрошує всіх бажаючих ознайомитися з книжковою виставкою "Ми тебе не забули, Тарасе!", взяти участь у флешмобі, вікторинах та дізнатися більше про Великого Кобзаря.

08:16 06.03.2024

Шевченко і Україна

   Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка - славетного і величного митця - людини планетарного масштабу.    Березень за традицією у Липоводолинському ліцеї розпочався Шевченківським тижнем. Із метою гідного відзначення 210-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря для учнів 9-А класу була проведена інтерактивна мандрівка «Шевченко і Україна», яка сприяла вихованню поваги до життя і творчості співця вільної України, залученню дітей до глибин шевченківської мудрості. Інформаційна хвилинка наповнила зміст уроку величними словами поета.    Учні вкотре переконалися, що постать Тараса Шевченка є прикладом справжньої відданості і любові до рідної землі та українського народу. 

15:45 05.03.2024

Англійською про Україну

   Навчання англійської мови в сучасній школі дає вчителю широкі можливості по вихованню громадянськості й патріотизму, високих моральних якостей особистості завдяки комунікативній спрямованості предмета. Працюючи над цим, учителі ліцею враховують особливості вікового періоду і підбирають матеріал, що давав би знання про національну історію, традиції, культуру рідного краю. Уже з перших уроків іноземної мови учні вчаться бути справжніми маленькими громадянами України, поважати, цінувати і оберігати свою сім’ю, землю, культурну спадщину. 

15:50 04.03.2024

Виховуємо патріота

« Не думайте, що ваша країна  може зробити вас, думайте,  що ви можете зробити для вашої країни» Джон Кенеді

11:52 03.03.2024

Ми – патріоти

    Виховання національної свідомості, патріотичних почуттів, поваги до державних та народних символів – складові формування громадянина та патріота України.

16:10 01.03.2024

Тестування на рівень володіння українською мовою

   До Міжнародного дня рідної мови, який відзначався 21 лютого, Освітня платформа Національного Фестивалю «Код Нації» спільно з проєктом «ПроМову» з 26.02 по 29.02.24 проводила тестування на рівень володіння українською мовою. Головна мета- сприяти розвитку української мови шляхом популяризації її культурного надбання в суспільстві; заохочення представників усіх верств населення до вивчення державної мови, утвердження її як головного чинника існування нашої нації; розвиток творчих та інтелектуальних здібностей учасників, а також для підтримки Збройних сил України благодійними внесками. Педагогічні працівники нашого ліцею долучилися до тестування, у результаті якого показали якісний рівень володіння рідною мовою та отримали відповідні сертифікати.

13:15 29.02.2024

Підсумки історико-філологічної гри “За сімома печатями - 6”

Учні нашої школи: Гребінник А., Лехкобит Ю., Панасенко Л. (10-А клас),  Малиш Ю (10-Б клас), Прихідько Д., Замниборщ О., Глупак А., Курсай М (11 клас) узяли участь в історико-філологічній грі з нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови й показали чудові результати. Гра проходила в онлайн форматі. Модератор гри – Горлівський інститут іноземних мов, кафедра соціальної та мовної комунікації. Діти показали свої знання з історії України, зарубіжної літератури, української мови та літератури. Вітаємо учасників з результативною роботою!

16:35 28.02.2024

Результати ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України

З 20 по 23 лютого учні ліцею презентували свої наукові проєкти на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. 4 учні стали призерами та переможцями конкурсу:

16:26 28.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено