A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Липоводолинський ліцей
Липоводолинської селищної ради

Курс за вибором «Особиста гідність . Безпека життя. Громадянська позиція»

Дата: 06.06.2023 08:45
Кількість переглядів: 62

    Протягом 2022-2023 навчального року  учні 7-х класів Липоводолинського ліцею працювали за програмою з питань протидії торгівлі людьми "Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція". 

Основними орієнтирами програми є: сприяння самопізнанню, самореалізації, самоствердженню і самовдосконаленню особистості; розвиток навичок відповідальної і водночас безпечної поведінки, умінь адекватного прийняття рішень у різноманітних, у тому числі складних життєвих ситуаціях; визначення та формування громадянської позиції особистості.

У базисі програми лежить ідея "допомоги для самодопомоги", що розглядає людину як суб’єкт власного життя і передбачає формування у школяра вміння свідомо користуватися правами, бажання керувати своїм життям, здійснюючи моральний вибір, розвиваючи власні громадянські якості. 

Заняття курсу проводилися в ігровій формі, переважно в режимі онлайн- конференцій.  Виконуючи завдання блоків учні вчилися усвідомленої  поведінки громадянина, конструктивної стратегії поведінки у небезпечних ситуаціях. 

Для семикласників надавалася  аргументована інформація, що сприяла виробленню негативного ставлення до явища торгівля людьми та водночас позитивну мотивацію до його запобігання. 

Здобуті знання допоможуть ліцеїстам в організації їх дозвілля, реалізації інтересів, усвідомленню взаємозалежності людини та світу,  а також відчути себе громадянами світу.

 

     Тренер Оксана Кревсун


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено