A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Липоводолинський ліцей
Липоводолинської селищної ради

Місячник початкових класів

Дата: 11.03.2020 15:25
Кількість переглядів: 614

З 10 лютого по 5 березня в Липоводолинській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів проходив місячник початкових класів. Уроки, конкурси, виставки, змагання, які проходили в рамках місячника, розвивали творчість школярів, навчали їх бути спостережливими, кмітливими та креативними. Розпочався він з «Кольорового тижня». Кожний день тижня був присвячений певному кольору. Усі учні і вчителі приходили в тому кольорі, якому відповідав день.

 

Понеділок був білий. Сама природа сприяла цьому. Разом із білим снігом прийшли до дітвори і веселі зимові розваги. Натхненні зимовими іграми, діти продовжили зимову тематику і на уроках. День видався цікавим і багатим на позитивні емоції.

Вівторок зафарбувався у синій колір. Тематика дня дозволила поговорити про глибинну красу водних просторів, про неперевершені чари синього неба, про важливість і розуміння цінності життя. Школярі протягом дня мали можливість попрацювати у дослідницькій лабораторії «Яка вона вода?». Другокласники проводили різноманітні досліди із водою. Учні 1-х класів створювали композиції «Веселі прибульці на планеті Земля», складали розповіді про прибульців, а також малювали пейзажі, використовуючи тільки палітру синього кольору. Захопленню та гарному настрою не було меж!

Середа виявилася дуже сонячною і яскравою, адже вона була жовтою. Це колір творчості і життєдіяльності. Протягом дня учні початкової школи залюбки гралися (Аукціон «жовтих слів», гра «Жовтий ланцюжок»), надували повітряні кульки,фотографувалися, визначали найяскравіший образ. Діти переглянули відео «кольоротерапія (жовтий колір)», відео - казку «Гарна хатка у курчатка». На казковій галявині НУШенят - першокласників зацвіли чудернацькі квіти, сповнені дитячими мріями, позитивними емоціями. Другокласники думками від «жовтого» дня «поділились» зі своїм щоденником вражень. Справжніми акторами, талановитими, позитивними, феєричними показали себе учні 3-Б класу, презентуючи інсценізацію казки «Як курчатко шукало маму». І виконавці, і глядачі (учні перших класів) були в захваті. Так швидко і весело минув жовтий день!

Четвер у нас був зелений день. Багато вражень залишила інформаційна акція "Бережи первоцвіт", яку провели учні 3-А класу. Нушенята протягом дня вивчали зелений колір і дізнавалися, де він зустрічається в природі. Другокласники виготовили закладку для підручника "Веселе жабеня". Під час фізкультхвилинок та перерв використовувалася кольоротерапія для заспокоєння та відпочинку. День пройшов цікаво і змістовно.

 А п’ятниця була червоною. Червоний колір - колір радості і любові, добра і милосердя. "Добро починається з тебе" - саме таке гасло звучало в Липоводолинській спеціалізованій школі І - ІІІ ступенів. Символом цього дня було відкрите серце. Діти створювали дерева доброти, протоптали стежку добрих вчинків, склали сенкани, добирали синоніми до слова добрий, засвітили сонечко доброти, виготовили вітальні листівки "Чарівний равлик".

Протягом дня учні і вчителі обмінювалися чарівними компліментами, даруючи один одному гарний настрій.

Цікаво і змістовно пройшли уроки у початковій школі. В 1-А та 1-Б класах відбулися відкриті уроки з математики. Всі учні активно працювали. Вони виконували цікаві, нестандартні, різної складності завдання, які вчили їх мислити. Багато вправ діти виконували практично та в ігрових формах. Нушенята працювали з LEGO, танграмами та виконували завдання на інтерактивній дошці. В 2-А класі пройшов урок з інтегрованого курсу "Я досліджую світ". Протягом уроку, виконанням різноманітних вправ, учні досліджували риси характеру, які потрібні для того, щоб здійснилася мрія. Діти зрозуміли, що ніколи не повинні припиняти мріяти, потрібно завжди йти до своєї мети. Зрештою, мрії – це те, що робить нас людьми.

У 3 -А класі відбувся літературний КВК. Школярі змагалися у різних конкурсах. Третьокласники мали можливість показати свої знання, ерудованість, кмітливість та винахідливість. Учні усвідомили, що для успіху і перемоги потрібно наполегливо працювати над собою, здобуваючи знання.

В початкових класах відбулася інтелектуальна гра «Зірковий час». Учасники гри виконували завдання, проходячи різні тури. Діти проявили свою ерудицію, обізнаність , показали прагнення до перемоги, запаливши цим самим маленькі зірочки на шкільному небозводі.  Вболівальникам також не було нудно. Активно брали участь в інтелектуальних іграх та казковій вікторині.

Ентузіазм, творчий підхід учителів початкових класів, інноваційні педагогічні технології допомогли зробити місячник початкової школи справжнім святом як для дітей, так і для дорослих. Кожен день пройшов на високому емоційному підйомі та позитиві. Посмішки не сходили з облич дітей. Вчитися, дійсно, цікаво і весело!

 

Заступник директора з НВР  Чайка І.А., керівник МО початкових класів Шаповал О.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено