A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Липоводолинський ліцей
Липоводолинської селищної ради

Англійською про Україну

Дата: 04.03.2024 15:50
Кількість переглядів: 21

   Навчання англійської мови в сучасній школі дає вчителю широкі можливості по вихованню громадянськості й патріотизму, високих моральних якостей особистості завдяки комунікативній спрямованості предмета. Працюючи над цим, учителі ліцею враховують особливості вікового періоду і підбирають матеріал, що давав би знання про національну історію, традиції, культуру рідного краю. Уже з перших уроків іноземної мови учні вчаться бути справжніми маленькими громадянами України, поважати, цінувати і оберігати свою сім’ю, землю, культурну спадщину. 

   Упродовж місячника національно-патріотичного виховання відмінною ознакою уроків англійської мови стало проведення вчителями патріотичних хвилинок.

   Учні 3, 5-6 класів охоче виконують гімнастику для очей у супроводі української пісні  “Ой на горі на крутій” та патріотичні руханки " Паляниця",  "Kalush Orchestra-Stefania", "Пес Патрон". (Учителі Ю. Полях та Я. Звада)

   Першокласники разом з учителем Л. Свєтловою під час вивчення літери «Uu» познайомилися зі словами «Ukraine», «Ukrainian» та закріпили фрази «I am from Ukraine» та «I am Ukrainian».

   З учителем С. Ілюхіною діти 8-Б класу створили патріотичне сердечко на дошці MIRO, відзначивши найпритаманніші риси українців. Десятикласники спробували себе у ролі перекладачів. Вірш В. Сосюри Любіть Україну” звучав на уроках англійської мови у переспівах юних художників слова. Одинадцятикласники ділилися знаннями про природні принади Сумщини.

   Подібний акцент при вивченні іноземної мови має не лише виховне значення, а й дає можливість молодому поколінню голосно заявити про Україну на весь світ, донісши до іноземців знання про нашу країну.

 

Світлана Ілюхіна, голова ЦМК учителів іноземної філології

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено