A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Липоводолинський ліцей
Липоводолинської селищної ради

Популяризація української мови

Дата: 02.04.2024 16:20
Кількість переглядів: 82

    Місячник суспільно-гуманітарних дисциплін "Сильна мова - сильна держава" завершив свою роботу інтерактивним тижнем. Робота в дистанційному режимі не стала ліцеїстам перешкодою в популяризації української мови. Діти взяли активну участь у виготовленні подарунків, адже сьогодні, як ніколи, усі учасники освітнього процесу усвідомлюють, що саме мова визначає націю. «Без мови немає нації», - ці слова закарбувалися їм на все життя.

    Ліцеїсти у своїх поробках показали важливість рідної мови в житті кожного українця, а отже, і нашої держави, бо справжня «нація повинна боронити свою мову більше, ніж навіть свою територію...» (Леся Українка). А знаєте, чому українською мовою треба розмовляти натхненно? Бо «…наша абетка починається із Ангела та закінчується Янголом, від А до Я» ( Іван Малкович). Правда, сказано серцем?! І ще багато висловів про важливість української мови можна знайти в буклеті, створеному учнями 10-Б класу, під рубрикою "Потужні слова про наше сокровенне". А ще нікого не залишить байдужим вірш Марії Венгрус "Говоріть", дуже зацікавлять запитання вікторини про нашу рідну мову, торкнеться струн серця пісня "Звучи, рідна мово!", яку виконувала Раїса Кириченко. У буклеті 9-А подана хроніка заборон: як боролися з українською мовою. Учні 10-А класу створили відеоролик англійською мовою за допомогою штучного інтелекту та запропонували одинадцятикласникам для ознайомлення на уроці. Шестикласники та семикласники створювали листівки, у яких утверджували думку, що рідну мову треба берегти, любити й плекати. Для дизайну підбирали слова відомих людей, шукали основу для малюнків на просторах інтернету. Учні 9- Б класу створили "Хмаринку слів", у якій висловили повагу до державної мови, адже це мова гідності і код української нації та заклик вдосконалювати свої практичні мовленнєві навички, виховувати в собі мовну стійкість.

    Дякуємо всім, хто долучився до виготовлення подарунків на згадку про Місячник суспільно-гуманітарних дисциплін "Сильна мова - сильна держава", адже це свідчить, що молодому поколінню не байдужа доля рідної мови та української нації.

Людмила Глупак, учитель української мови та літератури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено