A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Липоводолинський ліцей
Липоводолинської селищної ради

Гордий бути українцем

Дата: 28.02.2024 16:21
Кількість переглядів: 33

    У рамках проведення місячника національно-патріотичного виховання в Липоводолинському ліцеї з 19.02. по 23.02. було організовано ряд заходів спрямованих на активізацію діяльності учнівського колективу з метою виховання свідомого патріота та формування патріотично зрілої особистості.

    З нагоди відзначення Дня Державного Герба України учні 10 класу на уроках історії переглянули презентацію та грали в гру «Доміно», в ході якої поповнили свої знання про історію походження тризуба та дізналися про нього цікаві факти.

    У День пам’яті Героїв Небесної Сотні учасники освітнього процесу переглянули тематичний фільм «Ангели майдану», прослухали пісню-реквієм «Пливе кача» та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. У бібліотеці закладу було організовано книжково-ілюстративну виставку, де кожен бажаючий міг ознайомитися з подіями на Майдані 2013-2014 років.

    20 січня в заочному форматі було проведено І етап Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», номінація «художнє виконавство» «Співограй». Юні вокалісти гідно представили наш заклад виконуючи пісні на патріотичну тематику.

    З метою популяризації української мови серед здобувачів освіти та з нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови семикласники долучилися до поетичного флешмобу, у якому декламували вірші українських митців. Учні 10-А класу створили рекламний проєкт «Говорімо рідною», закликаючи любити і вивчати рідну мову.

    До другої річниці незламності для учнів 8-11 класів було проведено виховний захід «Неоголошена війна», під час якого згадали хронологію подій, подякували українським військовим за можливість навчатися, вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання, а наприкінці заходу діти побажали Україні якнайшвидшої Перемоги.

    23 лютого здобувачі освіти 8-А та 8-В класів разом із класними керівниками відвідали Липоводолинський краєзнавчий музей. Упродовж екскурсії діти дізналися про минуле свого краю, переглянули виставку картин місцевих художників, ознайомилися з побутом наших предків, переглянули експонати часів Другої світової війни. Восьмикласники отримали безліч позитивних емоцій, адже вони відчували зв’язок з багатьма поколіннями людей, що жили на нашій землі та створювали її красу.

    Протягом тижня учні початкових класів виготовляли обереги, які найближчим часом будуть передані воїнам ЗСУ. Маленькі патріоти завзято і креативно працювали над їх створенням: розробляли макети, підбирали матеріали та виготовили браслети, жовто-блакитні серця, янголів-охоронців, які будуть оберігати наших захисників на передовій.

   Відродження України неможливе без пробудження національної свідомості українського народу. Україні потрібні нові люди, носії національної ідеї. Саме такі заходи, сприяють відродженню національної та людської гідності, порядності, довіри й злагоди між людьми, патріотизму, великодушності, милосердя.

Педагог-організатор Юлія Романюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено