A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Липоводолинський ліцей
Липоводолинської селищної ради

Старт Місячника предметів фізкультурно-оздоровчого та художньо-естетичного профілю

Дата: 08.10.2022 17:00
Кількість переглядів: 84

    З метою формування в здобувачів освіти інтересу до традицій, культурної спадщини українського козацтва та виховання духовно й фізично розвиненого юного покоління суверенної України на історично сформованих засадах козацького світогляду та здорового способу життя з 03.10 по 28.10.2022 року в Липоводолинському ліцеї пройде Місячник предметів фізкультурно-оздоровчого та художньо-естетичного профілю «Ми роду козацького діти, землі української цвіт».

    3 - 4 жовтня пройшов онлайн-конкурс на кращий малюнок «Козацькому роду нема переводу» для учнів 5-х класів. Мета конкурсу – зацікавити юних художників засобами образотворчого мистецтва до вивчення історії рідного краю, матеріальної культури та традицій українського народу. Діти відобразили своє бачення образу сміливих та мужніх козаків, їх традиції та звичаї.

   Роботи  вийшли яскраві, різноманітні, виконані в різних техніках та видах мистецтва. Діти досить вправно відтворили  історичний костюм, побут в народних традиціях із неповторною лірикою та гумором української душі.

   4 жовтня проведено годину здоров`я «Як козаки дотримувалися здорового способу життя» для учнів 8 класів. 

Історія донесла до нас безліч фактів про високий рівень здоров'я наших пращурів – козаків. Мовні вислови «козацька сила», «козацьке здоров'я», «козацький дух» свідчать про те, що народна пам'ять зберегла про козаків те, що вони були абсолютно здоровими людьми. 

   Під час години здоров`я учні дізналися про традиції та звичаї українських козаків, які охоплюють усі складові здорового способу життя: харчування, рухову активність, гігієну, загартовування, дотримання режиму праці та відпочинку, народну медицину. Ці знання допоможуть їм стати міцними та розумними нащадками славних козаків.

   5 жовтня школярі 9-10 класів провели волонтерську акцію «В серцях несемо вдячності немало всім тим, хто нас і нашу землю боронить». 

   Юні волонтери виготовляли окопні свічки для військових на фронт. Окопна свічка дозволяє швидко закипятити воду, обігріти бліндаж на передовій або просто щоб там було світло, або якщо військові хочуть розпалити багаття, а мокрі дрова. Її складно залити водою, вона не боїться вітру. Ці свічки горять довше, ніж звичайні, і що важливо – дають менше світла. Горить така свічка приблизно 3 години. Є такі, які горять сім годин. Вона вигорає повністю, нічого не залишається.

   Техніка створення окопної свічки не складна. Для виготовлення окопних свічок діти використали картон, бляшанки, віск і парафін. Ці матеріали учасники зібрали вдома, в знайомих та сусідів. І таким чином зробили декілька добрих справ: відсортували бляшанки, зберегли природу та подарували тепло бійцям.

   Їхні свічки вже зігрівають захисників України на передовій.

6 жовтня, з метою виховання інтересу та поваги до героїчного минулого українського народу,  для учнів 5 класів проведена музична година «Історичні пісні – пісні козацької слави».

     Історичні пісні належать до найкоштовніших перлин  українського народу. В них знайшли відображення всі перипетії української історії, вони розкрили перед світом кращі риси характеру наших людей: їхню працьовитість, безмежну відданість батьківщині, волелюбність, мужність і стійкість у боротьбі за свободу рідної України.

     На музичній годині діти ознайомилися з жанровими особливостями історичних пісень, подвигами відважних героїв, зображених у піснях, їх тематикою. Особливо цікаво школярам було дізнатися про історичне минуле пісні «Ой у лузі червона калина». Діти переглянули відео про творче життя  пісні, а також з задоволенням прослухали її чудове виконання.

  7 жовтня на одному з місцевих спортивних майданчиків селища пройшли змагання з міні-футболу «Футбольні пазли».

  За звання найсильнішої в іграх боролися команди  5-7 класів. Матчі відбувались у напруженій безкомпромісній боротьбі, оскільки кожна команда прагнула здобути перемогу. В цей день найкраще «футбольні пазли» склалися в команди «Козаки», друге місце виборола команда юних спортсменів «Олімпійці», а замкнули трійку призерів футболісти команди «Незламні».

  Школярі показали неабияку наполегливість, спритність, майстерність у володінні м’ячем, тактичні здібності, витривалість та чудову фізичну підготовку. Всі учасники отримали безліч позитивних емоцій від гри.

 

Голова ЦМК предметів фізкультурно-оздоровчого та художньо-естетичного профілю

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено