A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Липоводолинський ліцей
Липоводолинської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

Екскурсія до шкільної бібліотеки

    Так називався бібліотечний урок, проведений для учнів 1А класу  нашого закладу.      Діти  ознайомилися із шкільною бібліотекою, правилами користування нею,  різноманітністю книг у бібліотеці, пригадали, як треба берегти книги. Маленькі читачі з великою цікавістю переглядали книжкові виставки, відповідали  на запитання  казкової вікторини "З книгою жити - з добром дружити".      Першокласники долучилися до шкільної акції, подарувавши цікаві книги бібліотеці.      Усміхнені обличчя дітей та їх слова вдячності свідчили про те, що їм екскурсія  сподобалася. Сподіваємося, що бібліотека стане для першокласників улюбленим місцем для читання.

09:24 24.11.2023

Формувальне оцінювання — це оцінювання, яке мотивує дітей вчитися 

  21 листопада у 2-А класі під час уроку з інтегрованого курсу “Українська мова та читання” було не по-осінньому спекотно. Другокласники старанно та активно працювали над вивченням теми “Оповідання. Переказ. «Парасолька» (за Наталкою Малетич)”. Малечі так хотілося виконати всі поставлені вчителем завдання , щоб на кінець уроку повністю зарядити “батарейку”. Підтримати і підкорегувати відповіді дітей допомагали інструменти формувального оцінювання: сигнал цеглинкою, планшет досягнень, де діти розміcтили свої зірочки успіху, які вони обміняли на зароблені нушики на уроці. А проходження тесту на засвоєння прочитаного тексту за допомогою цифрового застосунку Plickers дав можливість побачити результат кожної дитини за пару хвилин .     Отже, формувальне оцінювання — це оцінювання, яке мотивує дітей вчитися і допомагає рухатися вперед до нових вершин.                                                                                                                                                                        Галина ВОВНИЦЬКА

14:42 23.11.2023

Знання, що рятують життя

    Знання основ домедичної допомоги є важливою навичкою для всіх, включаючи дітей, особливо в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру. Тому медична сестра ліцею провела з учнями 6 класів практичне заняття щодо цього питання.

14:37 23.11.2023

Подорож на Хортицю

На уроці математики (22.11.2023) учні 6-А класу подорожували Україною: віртуально відвідали острів Хортиця, де нині знаходиться історико-культурний центр “Запорізька Січ”. Центр комплексу ­­- церква Покрови Пресвятої Богородиці на головній площі, біля якої розташувалися кілька характерних веж (В’їзна, над Дніпром, дзвіниця при виході в Передмістя), виставкові зали з експозиціями “Традиційні промисли запорожців” та “Козак Мамай і трубка”. Діти ознайомилися зі звичаями козаків, дізналися, що в давні часи на Хортиці була, у якій хлопчаки навчалися писати, читати, розв’язувати найпростіші математичні задачі, а також освоювали бойові мистецтва. Розв’язуючи задачі, учні дізналися про козацький човен «Чайка», його розміри, час побудови. Під час хвилини відпочинку діти вивільнили накопичені емоції. Дехто з учнів висловив думку про відвідання цього центру в майбутньому.

14:34 23.11.2023

Про свободу і гідність з другокласниками

День гідності і свободи в Україні відзначається 21 листопада. Це свято приурочене до подій Євромайдану 2013-2014 років та вшанування пам'яті героїв, які віддали своє життя за свободу та гідність. Саме про це дізнавалися учні 2-А класу під час ранкової зустрічі. Другокласники, переглянувши відео, ознайомилися із цінністю нашого минулого, національними скарбами . Нині для дітей це більше, ніж патріотичне виховання: це ресурс, джерело надії. Якщо ті, хто сьогодні за партами, зростатимуть свободолюбними та з почуттям гідності, таким буде і наше майбутнє!

15:10 22.11.2023

Формувальне оцінювання - невідʼємна складова сучасного уроку в початкових класах

22 листопада було проведено урок у 2-Б класі з інтегрованого курсу ЯДС на тему «Як рослини готуються до зими». Урок був багатий пізнавальною інформацією. І щоб дізнатися рівень засвоєння нового матеріалу, використовувала різні методи формувального оцінювання. Використано було і традиційні цеглинки у грі «Так чи ні», а також індекс-картки, які показали, наскільки діти обізнані із календарем сезонного життя рослин. А вкінці уроку дидактична гра «Роздягни дерево» допомогла виявити, що діти мають достатній запас знань по даній темі. Школярі допомогли дереву позбутися своїх листочків, а  отже, успішно підготували його до зимової пори. Дослідницька робота та робота в групах допомогли опанувати новий матеріал в творчій невимушеній обстановці.

15:03 22.11.2023

Подаруй бібліотеці книгу

Ця постійна доброчинна акція давно діє в бібліотеці закладу. Сьогодні зранку  завітали  учні 2А класу, які подарували  їй чудові книги. Дякуємо діткам та їх класному керівнику Галині Вовницькій за добрі справи. Книга була, є і завжди буде найкращим подарунком бібліотеці.

15:00 22.11.2023

Україна - країна нескорених

Сьогодні Україна відзначає День Гідності  та Свободи. Це свято встановлене на честь подій Помаранчевої революції та Революції Гідності. Воно прославляє волелюбність і мужність нашого народу, прагнення до демократії, вшановує національні інтереси держави і права людини. З нагоди свята для учнів 7А класу була проведена патріотична година "Україна - країна нескорених", під час якої діти прослухали розповідь про події у новітній історії: Помаранчеву революцію 2004 року та  Революцію Гідності 2013 року, вшанували пам'ять захисників, які віддали своє життя за наші права жити у вільній суверенній державі, переглянули книжково-ілюстративну  виставку "Події, що змінили долю України".

16:24 21.11.2023

Навчаємося один в одного

Перед учителем завжди постає питання, як ефективно перевірити знання, як налагодити живий зворотній зв’язок та захопити учнів навчанням і, як допомогти їм краще засвоїти матеріал. У сучасних умовах цифровізації освіти в учителя з’явилося чимало інструментів для формувального оцінювання, яке й покликане допомогти в розв’язанні поставлених задач.

14:52 21.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено