A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Липоводолинський ліцей
Липоводолинської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

Казкова лабораторія

Казки - це глибокий колодязь мудрості, який неможливо вичерпати. Вони дозволяють зануритися в прекрасний світ фантазії і добра. Школярі Липоводолинського ліцею поринули в казкову лабораторію та модифікували вже існуючі твори усної народної творчості. Діти побували в різних образах і відчули себе справжніми акторами.  Всі отримали багато позитивних емоцій.

16:25 15.11.2023

Казкові ерудити

В рамках проведення місячника початкових класів 15 листопада здобувачі освіти 1- 2 класів взяли участь у літературній вікторині "Казкові ерудити". Діти впізнавали героїв казок за описом, грали в гру "Чия річ", "Казкові фрази", "Упізнай казку".  Ці знання допомогли учням зрозуміти, наскільки добре вони знають українські та іноземні казки. Адже казка - це дитинство людства і його мудрість. Нехай вона живе серед нас та сіє добро.

16:00 15.11.2023

Урок географії з елементами формувального оцінювання.

У рамках тижня показових навчальних занять із використання інструментів формувального оцінювання 14 жовтня був проведений урок географї у 8-Б класі на тему “Формування рельєфу. Типи рельєфу за походженням”.

15:27 15.11.2023

З любов'ю до книги

Триває місячник початкових класів у Липоводолинському ліцеї. У ході його проведення молодші школярі мають змогу проявити креативність та дізнатися багато цікавого.  Гра - вікторина " Хто знає більше про книжки" , проведена у застосунку Кahoot , сприяла розвитку допитливості та закріпленню знань з теми. Діти пригадали, де починається життя книги, з чиїм ім'ям пов'язане книгодрукування в Україні, з якого матеріалу була виготовлена перша книга. Учні жваво обговорили питання з історії виникнення книги, швидко відгадували з якого твору уривок, та хто його автор, складали прислів'я та відгадували загадки.

10:14 15.11.2023

МІСЯЧНИК ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ "ЧИТАЙ, МРІЙ, ТВОРИ"

Мовознавчу годину "Словник - всесвіт в алфавітному порядку" проведено  з учнями 3Б та 3В класів у бібліотеці закладу. Здобувачі освіти ознайомилися із різними словниками, наявними у бібліотеці, вчилися ними користуватися: шукали лексичне  значення слів, підбирали синоніми, пояснювали значення фразеологізмів.  Родзинкою заходу стала мовознавча гра "Не бійтесь заглядати у словник", при виконанні завдань якої діти практично  зверталися до довідкової літератури. Захід був цікавим і пізнавальним. Третьокласники зрозуміли, що словники допомагають правильно писати слова, визначати їх значення, пояснюють походження слів, дають інформацію з різних галузей і розширюють кругозір.

15:45 13.11.2023

V Всеукраїнський фізкультурно - оздоровчий захід "Cool Games"

9 листопада на базі Липоводолинського ліцею проходив V Всеукраїнський фізкультурно - оздоровчий захід "Cool Games". У ньому прийняли участь діти 4-х та 5-х класі від п'яти навчальних закладів громади. Учні нашого ліцею показали високий рівень фізичного розвитку та були нагороджені грамотою за зайняте І місце. Вітаємо всіх учасників змагань та бажаємо подальших перемог!

15:10 10.11.2023

З Україною в серці

Так називався конкурс малюнків, який був проведений у рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек "Вірю в майбутнє твоє, Україно!" серед здобувачів освіти 7-х класів.  Творчі роботи сповнені віри у світле завтра, прагнення до миру, проникнуті любов'ю до Батьківщини, гордістю за наш народ. Діти активно підтримують Україну та її захисників у своїх роботах. Вони втілили на папері своє сьогодення та заповітні мрії про мирне майбутнє. Рідна Україно! Ти дорога усім нам. Віримо, що минуть тяжкі часи, і Україна відродиться для новітньої слави, для щастя. Ми віримо в твоє майбутнє, Україно!

16:43 08.11.2023

Дотримання академічної доброчесності –запорука якості освітньої діяльності

Академічна доброчесність  є основою  якості освіти. Досягнути високої якості освіти можливо лише створивши середовище відповідальності та чесності. Тому в ліцеї постійно проводяться заходи з дотримання принципів академічної доброчесності. 

10:33 08.11.2023

Передаємо напрацьований досвід

     У рамках проведення тижня навчальних занять із використанням інструментів формувального оцінювання вчителі Молошна В.О, Малиш С.О. та Карпенко Л.В. на своїх  уроках поділилися цікавими ідеями, які допоможуть налагодити ефективну взаємодію зі школярами та урізноманітнити освітній процес. Так під час вивчення теми "Образи природи та ідея її пізнання у творі Ж.Верна “П'ятнадцятирічний капітан” у 6-А класі Валентина Молошна на етапі актуалізації опорних знань використала прийом “Денотатний граф”. Перевіряючи вивчене, учителька застосувала  техніку смайлів - “розумію, частково розумію, не розумію”, також діти використали сервіс https://childdevelor і створили кросворд за темою уроку онлайн. У підсумку виконали вправу  "Плюс - мінус - цікаво"     На уроці української мови у 5-Б класі (учитель Малиш С.О) під час розвитку мовлення, де учні вчилися складати письмовий опис тварини у художньому стилі, було використано мотиваційний прийом "Створи настрій". На етапі вивчення нового матеріалу здобувачі освіти працювали в парах над завданням творчого конструювання, використовуючи техніку "Дві зірки й побажання”, а коли добирали лексичний матеріал до майбутнього твору, то застосували техніку "Мозаїка". У кінці уроку заповнили картки самооцінювання.       Під час вивчення у 5-А класі “Незмінюваних і змінюваних слів” (учитель Карпенко Л.В.) було використано гру “Так чи ні”. Формула гри: учитель загадує  термін, слово з орфограмою, а учні намагаються знайти відповідь за допомогою запитань до вчителя. Також діти працювали на інтерактивній онлайн-дошці Jamboard, адже  урок проходив дистанційно.      У підсумку колеги погодилися з тим, що існує безліч оригінальних ідей для проведення формувального оцінювання, а це  дозволяє не лише перевірити знання школярів, а й стимулювати їх до подальших досягнень.

12:12 07.11.2023

Семінар - практикум

    Забезпечення психологічної стійкості та збереження психічного здоров'я учасників освітнього процесу є головним пріоритетом закладу освіти. Психологічні хвилинки допомагають здобувачам освіти впоратися зі стресом, сприяють зняттю емоційного напруження, відновлення почуття безпеки.     3 листопада працівниками психологічної служби Липоводолинського ліцею для педагогів проведений семінар - практикум "Технології надання першої психологічної допомоги: проведення психологічних хвилинок під час уроків". Вчителі ознайомилися із техніками проведення психологічних хвилинок на різних етапах уроку та практично їх відпрацювали.

10:38 07.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено