A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Липоводолинський ліцей
Липоводолинської селищної ради

Новини

Дата: від до Скинути

Віртуальний Тарас Шевченко

   Цікавим було ознайомлення учнів із офіційною інстаграм-сторінкою віртуального Тараса Шевченка, створеного за допомогою штучного інтелекту. Сьогодні відбувається інтеграція  творчих здобутків українського поета та художника Тараса Шевченка у світ цифрових технологій. Сам проєкт присвячений популяризації багатогранного українського мистецтва. Ліцеїсти уважно слухали, як віртуальний Тарас Григорович розповідає свою біографію, показує намальовані картини та цитує власні вірші. Сторінка ШІ Тараса Шевченка в інстаграмі постійно поповнюється  контентом і пропонує детально дослідити творчу спадщину Кобзаря.

12:02 11.03.2024

Читай, пиши, думай українською

    "Сильна мова- сильна держава"- ці слова впродовж навчального року стали девізом роботи для членів ЦМК суспільно- гуманітарних дисциплін. Для учасників освітнього процесу  Липоводолинського ліцею 11 березня було проведено бліц- опитування " Чи знаєш  ти українську мову?", мета якого- виявити справжніх знавців української мови. Респонденти повторили правила слововживання, наголошення слів, покращили мовленнєву грамотність. Пишаймося мовою, якою складають присягу народові України, якою кожного дня проголошуємо: "Слава Україні!", якою відрізняємось від інших народів світу, зберігаючи унікальні особливості української нації. Запам'ятаємо слова Великого Кобзаря:

10:55 11.03.2024

Стежками Великого Кобзаря

    Традиційно в першій декаді березня в закладах освіти проходять шевченківські дні. Цього року вони особливі, адже ми святкуємо 210-у річницю з дня народження геніального Кобзаря- славетного і величного митця, Людини планетарного масштабу. Протягом тижня учителями-словесниками були проведені поетичні хвилинки «Стежками Великого Тараса». Одинадцятикласники переглянули відеофільм «Весна починається з Т.Шевченка». Слово безсмертного Кобзаря, його творча спадщина вражають школярів образністю, мудрістю, силою любові до України, надихають вірою в Перемогу над ворогами.

09:48 11.03.2024

12 пророцтв Т.Г.Шевченка

   9 березня святкуємо 210 річницю від дня народження Великого українця - Тараса Григоровича Шевченка. Неодноразово згадувалося, що слова Кобзаря - пророчі. Тож, вивчаючи тему "Основні поняття морфології. Повнозначні та службові частини мови", на уроці української мови учням 10-А класу були запропоновані  тексти творів поета. Під час роботи діти звернули увагу на слова Тараса Григоровича, які, дійсно, справдилися через півтора століття. Але попри всі негаразди, які випали на долю нашої країни, є у поета й слова з вірою, що все буде добре.

16:04 08.03.2024

Турнір з футзалу

    7  березня 2024 року на базі Байрацького спортивного комплексу пройшов турнір  із футзалу  серед учениць закладів освіти Липоводолинської територіальної громади. Команда дівчат Липоводолинського ліцею перемогла усіх своїх суперниць із рахунками: 10:4 -  Сухогрунівську гімназію, 5:4 -  Берестівський ліцей та 11:2 -  Беївський ліцей. Наші юні футболістки зайняли перше місце в цих змаганнях. Бажаємо учасникам заходу перемог у майбутньому спортивному житті, високого рівня фізичного розвитку та міцного здоров'я.

15:48 08.03.2024

Шевченко монументальний 

У рамках Шевченківського тижня учні 9-11 класів узяли участь у грі-провіднику монументальною Шевченкіаною "Шевченко монументальний".  Здобувачі освіти поглибили знання про культурну та монументальну спадщину Кобзаря, представлену вже в 42 країнах світу (лише пам'ятників Т.Г. Шевченку збудовано в більш як 30 країнах). Ліцеїсти охоче отримували інформацію, ділилися власними знаннями, відповідали на запитання вікторини, читали поетичні твори. Пророчі слова "свою Україну любіть, любіть її... Во врем'я люте..." стали девізом заходу.

15:46 08.03.2024

Учні Липоводолинського ліцею вітають всіх українок з Міжнародним днем прав жінок та миру

Учні Липоводолинського ліцею вітають всіх українок з Міжнародним днем прав жінок та миру. Це перше свято весни сповнене красою, теплом і натхненням. Так само й жінки наповнюють життя чарівністю, дарують віру, надію, любов. Дякуємо Вам за мудрість, доброту серця, ніжну турботу і невичерпну радість. Бережіть себе і будьте щасливі!

15:44 08.03.2024

Реалізація проєкту «Підготовка шкіл до соціальної згуртованості»

Протягом січня-лютого 2024 року для педагогів та батьків Липоводолинського ліцею  проведено цикл каскадних тренінгів з ненасильницького спілкування (Non-Violent Communication, NVC) та першої психологічної допомоги (Psychological First aid, PFA), у рамках виконання умов проєкту «Підготовка шкіл до соціальної згуртованості» за підтримки німецької організації Teree des homes (Допомога дітям).

13:18 07.03.2024

Шевченко у цифрах

 У рамках Шевченківського тижня в нашому освітньому закладі для учнів 8-11 класів були проведені інформаційні хвилинки "Шевченко у цифрах".  Скільки віршованих творів написав Тарас Шевченко, який його зріст, скільки населених пунктів України носять ім'я Кобзаря, скільки пам'ятників славетному українцю збудовано в Україні та світі?  Відомості про ці та інші факти здобувачі освіти змогли відтворити, використавши "хмаринку чисел". Нова інформація з життя Т. Г. Шевченка викликали велике зацікавлення з боку учнів.

13:15 07.03.2024

Ми тебе не забули, Тарасе!

    9 березня цього року відзначатимемо 210 річницю від дня народження генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка. Великий Кобзар своєю творчістю боровся за свободу та національне визволення України. Зараз наші мужні захисники і захисниці обороняють не лише територію держави, але й відстоюють право бути Українцями - борються за українську культуру, мову, нашу національну ідентичність. Образ і творчість Тараса Шевченка, його пророчі поезії допомагають у цій боротьбі. Бібліотека закладу запрошує всіх бажаючих ознайомитися з книжковою виставкою "Ми тебе не забули, Тарасе!", взяти участь у флешмобі, вікторинах та дізнатися більше про Великого Кобзаря.

08:16 06.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено